top of page
  • Foto van schrijverRuben de Jong

Doe op 4 mei mee: speel de Taptoe!

Bijgewerkt op: 2 mei 2020

"Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties."


Dit jaar zitten we op 4 mei allemaal thuis. Herdenken bij de bekende plekken in uw woonplaats is er niet bij.

Toch is het belangrijk dat we wel stilstaan. Dat we vasthouden aan onze rituelen om hen die de oorlog niet hebben overleefd te herdenken.

Wat niet verandert dit jaar, is dat tijdens de Nationale Herdenking om exact 19.58,30 uur het signaal Taptoe wordt geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Het Nationaal Comité 4 en 5 Mei omarmt het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept alle blazers van Nederland op het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis.

Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.Doet u mee?


De bladmuziek voor de Taptoe vindt u in het onderstaande linkje. https://www.4en5mei.nl/media/documenten/signaaltaptoeinfanterie.pdf



bottom of page